Colitis Ulcerosa i Malalatia Chron

Què és la Colotitis Ulcerosa?

La colitis ulcerosa és una malaltia intestinal inflamatòria que provoca inflamació i úlceres (nafres) en el tracte digestiu. La colitis ulcerosa afecta el revestiment més profund de l'intestí gros (còlon) i el recte. En general, els símptomes apareixen amb el pas el temps, no es presenten sobtadament.

La colitis ulcerosa pot ser debilitant i, de vegades, pot provocar complicacions que posen en risc la vida. Encara que no existeix una cura coneguda, el tractament pot reduir els signes i els símptomes de la malaltia de forma significativa i fins i tot pot contribuir a una remissió de llarga durada.


Què és la Malaltia de Chron?

La malaltia de Crohn és un tipus de malaltia intestinal inflamatòria. Provoca la inflamació de l'tracte digestiu, que al seu torn pot produir dolor abdominal, diarrea greu, fatiga, pèrdua de pes i malnutrició.

La inflamació que es produeix com a resultat de la malaltia de Crohn pot afectar diferents zones de l'tracte digestiu segons la persona. La inflamació sol ampliar-se a les capes més profundes de l'intestí.

La malaltia de Crohn pot ser dolorosa i debilitant, i, en alguns casos, pot portar a complicacions que poden posar en risc la vida.

Tot i que no hi ha una cura coneguda per la malaltia de Crohn, hi ha teràpies que poden reduir considerablement els seus signes i símptomes, i que fins i tot poden aconseguir una remissió a llarg termini i la desinflamació de l'intestí. Molts pacients amb malaltia de Crohn poden tenir una vida normal amb l'ajuda d'un tractament.