El programa “Els Matins de TV3” convida al Dr. Porta a abordar el tema de la violència obstètrica


Aquest matí, poc abans de dos quarts de deu, el Dr. Oriol Porta, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT ha intervingut a "Els Matins de TV3" per parlar sobre la violència obstètrica. En aquest sentit, ha posat en valor la conveniència de proporcionar informació adequada a les dones per tal que puguin prendre decisions amb coneixement de causa i revertir així en un increment de la confiança entre la dona i el professional.
En aquest sentit, ha remarcat que totes les iniciatives adreçades a millorar l'educació i la formació de professionals i població i orientades a potenciar les habilitats comunicatives són una bona via per donar sortida a aquesta problemàtica. També ha esmentat la necessitat que, en la relació que s'estableix entre la dona i el professional, ambdós estiguin al mateix nivell, cadascú amb el seu propi rol.
El Dr. Porta també ha volgut deixar constància que els estudis existents actualment sobre "violència obstètrica" presenten molts dèficits en termes metodològics i en conseqüència es fa difícil parlar de dades concretes. Finalment, també ha fet una crida a assolir aquest compromís de canvi cultural que la societat reclama així com treballar potenciant una mirada més respectuosa en tots els àmbits sanitaris.
Llegir la noticia (LINK)
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/violencia-obstetrica-em-van-fer-una-episiotomia-i-una-maniobra-de-kristeller-sense-el-meu-permis/video/6132902/

Canal Terrassa i el Món Terrassa també s'interessen per la qüestió
El passat divendres, 19 de novembre, l'informatiu del vespre de Canal Terrassa va emetre una noticia també sobre aquesta qüestió. En aquest cas, a banda del Dr. Porta, també hi va intervenir la llevadora Gràcia Coll, supervisora de la Sala de Parts i ASSIR de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i la Dra. Olga Monistrol, presidenta del Comitè de Seguretat del Pacient de la mateixa fundació.
Tanmateix, el dilluns 22 de novembre, el diari digital Món Terrassa també es va interessar en aquesta temàtica i en el seu cas va publicar una entrevista en profunditat també a tres bandes protagonitzada pel Dr. Porta, la Dra. Monistrol i la Gràcia Coll.
Veure la noticia:
https://terrassadigital.cat/mutuaterrassa-compromesa-en-la-lluita-contra-la-violencia-obstetrica/
Llegir l'entrevista:
https://monterrassa.cat/societat/formacio-informacio-claus-combatre-violencia-obstetrica-236121/