MútuaTerrassa celebra la setmana europea de Lactància Materna

S’han realitzat 4 xerrades i 4 tallers, un concurs de dibuix i una jornada científica dirigida a professionals de la salut

La setmana europea de la Lactància Materna es va celebrar la passada setmana del 10 al16 d’octubre. En aquest marc la comissió de lactància materna ha organitzat un concurs de dibuix, per a commemorar aquesta setmana amb el lema Impulsem la Lactància Materna: amb suport i educació, amb l’objectiu de promoure els beneficis de l'alletament matern, tant per la mare com per al nadó. Per aquest motiu es vol fomentar l’educació per a millorar i augmentar la capacitat de tots els actors que treballen en el suport a les dones que alleten i a les seves famílies, així s’ha proposat aquest concurs de dibuix per a conèixer l’apreciació de la lactància des de la visió d’un infant.

El concurs, dirigit a infants entre 4 i 14 anys, dividit en dues categories: de 4 a 7 anys i de 8 a 14 anys, van rebre un total de 14 dibuixos. Els 2 dibuixos que van obtenir més likes en cadascuna de les categories els trobareu al final d'aquesta notícia.

Enhorabona als guanyadors, que han obtingut dues entrades cadascun per un espectacle de La FAct

Xerrades i tallers dirigits a la població
Així doncs també durant aquesta setmana s’han organitzat 4 tallers i 4 xerrades en diferents emplaçaments:

Terrassa
Des del CAP Oest, la llevadora de l’ASSIR del CAP Rambla, Itziar Vilaseca, i les infermeres de pediatria Aida Campillo i Laura Hernandez, van participar en la xerrada: “Lactància Materna més enllà dels 6 mesos”. Aquesta activitat es va realitzar el passat dilluns 3 d’octubre a la Biblioteca del Districte 3, on conjuntament amb l’entitat van fer una recomanació de diversos llibres que tracten la Lactància Materna.

Sant Cugat
La llevadora de l’ASSIR, Margarita Garriga, i la infermera de Pediatria, Gema Gonzalez, ambdues professionals del CAP Turó de Can Mates van organitzar, el passat 3 d’octubre, el Grup de suport a la Lactància Materna a la Casa de Cultura de Sant Cugat.
En el mateix emplaçament, el dia 4 d’octubre, Laia Colomé, infermera del Pediatria del Cap Turó de Can Mates va organitzar el Taller de portament natural del nadó.

Rubí
El passat 5 d’octubre, a la biblioteca Municipal de Rubí "Mestre Martí Tauler", la llevadora del CAP Rubí, Yolanda Mesalles, i la infermera de Pediatria del mateix centre, Veronica Leon, van portar a terme el Grup de suport a la Lactància Materna i la xerrada: “Impulsem la lactància. Donant suport i educant”

CAP Can Trias
La llevadora de l’ASSIR CAP Can Tries i Rambla, Carmen Bayascas, el passat 3 d’octubre va portar a terme la xerrada “La LM després dels 6 mesos i BLW”, que va tenir lloc a l’ Aula d´Educació Sanitària del CAP.

Olesa de Montserrat
Properament, el dia 20 d’octubre al CAP Olesa acollirà el Taller de massatges per nadons, que anirà a càrrec de la llevadora de l’ASSIR del CAP Olesa, Mercè Tarragó, i la infermera del mateix centre, Monica Ventura.
Així també el proper dia 27 d’octubre tindrà lloc la xerrada “Manteniment i conservació de la llet materna, donació de llet i tornada al mon laboral”, que anirà a càrrec de la llevadora de l’ASSIR del CAP Olesa, Mercè Tarragó.


Èxit de la Jornada de Lactància Materna

El passat 6 d'octubre va tenir lloc la V Jornada de Lactància Materna situació de la Lactància com a mirall del nostre entorn social, que va aplegar a més 150 professionals dels àmbits de medicina, infermeria i llevadores.

L'objectiu de la jornada va ser continuar formant els professionals que treballen en aquest àmbit per actualitzar els seus coneixements i proporcionar una millora continuada en termes de suport a les famílies, mares i nadons.

Setmana europea de Lactància Materna