La patologia mèdica materna durant l’embaràs centrarà la jornada del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’HUMT

Contempla un total de quatre sessions relacionades amb l’anèmia no ferropènica, les malalties autoimmunes no filiades, l’estat actual del coneixement del Covid-19 i l’anestèsia obstètrica en malalties neuroquirúrgiques

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) organitza, pel proper divendres 28 d’octubre, la tercera edició de la jornada sobre patologia mèdica durant l'embaràs amb la voluntat d'establir un diàleg i buscar estratègies de col·laboració entre els professionals de l'obstetrícia i la resta d'especialistes que participen en el maneig d'aquestes gestants.

Començarà a les 8.15h i la inauguració anirà a càrrec de la Dra. Salvadora Delgado, directora de l’Àmbit Quirúrgic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i el Dr. Oriol Porta, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT. El coordinador de la jornada és el Dr. Xavier Urquizu, metge adjunt del mateix servei i també participarà de la presentació oficial.

Certament el maneig d'aquestes pacients és complex -no només per la patologia de base sinó també per l'efecte de la malaltia i dels tractaments sobre l'embaràs i el fetus- i en conseqüència el treball d'un equip interdisciplinari és un repte en la pràctica diària i requereix coordinació, diàleg i protocols d'actuació conjunts.

Dividida en un total de quatre sessions, la jornada abordarà els següents aspectes: l’anèmia no ferropènica, les malalties autoimmunes no filiades, l’estat actual del coneixement del Covid-19 i l’anestèsia obstètrica en malalties neuroquirúrgiques. Finalitzarà amb l'avaluació de diversos casos clínics i hi prendran part al voltant d’una quinzena de professionals, la majoria de l’HUMT tot i que també n’hi haurà alguns provinents d’altres centres com la Fundació Althaia de Manresa, l’Hospital del Mar o la Vall d’Hebron.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç
https://mutuaterrassa.com/jornades/ca/jornada-patologia-embaras-2022/programa-patologia-embaras