Els mitjans recorren al Dr. Oriol Porta per conèixer les implicacions de la nova llei de l’avortament

Recentment s’ha donat a conèixer que el govern espanyol aprovarà una nova llei de l’avortament. Fruit de l’esmentat anunci, en el transcurs del passat cap de setmana i al llarg d’aquesta son diversos els mitjans els que han convidat al Dr. Oriol Porta, president de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia i cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’HUMT, a intervenir en els respectius espais radiofònics i televisius per abordar la temàtica en qüestió.

En aquest sentit, dissabte va ser entrevistat a Catalunya Ràdio i diumenge al matí va ser el torn del programa “Via Lliure” de RAC1. Dilluns Ràdio Estel va requerir també la seva presència per tal de compartir amb l’audiència totes les derivades de la futura nova norma i dimarts el magazín matinal “Els matins de TV3” també el van convidar a plató.

En el transcurs de les diverses intervencions, es va referir a totes les qüestions que envolten a la nova norma: la interrupció voluntària de l’embaràs a la sanitat pública i la fi a l’exigència del consentiment patern per a les noies de 16 i 17 anys, les baixes per regles doloroses, la rebaixa de l’IVA en productes d’higiene femenina, la gestació subrogada, el blindatge de l’avortament als centres públics o el permís retribuït a partir de les 36 setmanes de gestació.

Sentir l’entrevista de RAC 1: https://www.rac1.cat/programes/via-lliure/20220514/4111903274307/una-quatre-dones-regles-incapacitants-menstruacio-govern-espanyol.html