Ràdio Olesa s’interessa sobre la implementació del Pla d’Equitat Menstrual als centres educatius de la població

Dues professionals del CAP Olesa van ser entrevistades per tal de conèixer tots els detalls del projecte

El passat dimarts, 16 de maig, l’informatiu del migdia de Ràdio Olesa va entrevistar a Mònica Ventura, infermera de pediatria del CAP Olesa i Mercè Tarragó, llevadora del mateix centre i de la unitat de sòl Pelvià de l’entitat.

Tal i com ja vam donar a conèixer el passat mes de març -quan El Periódico es va fer ressò d’una de les sessions impartides per diverses professionals de l’ASSIR MútuaTerrassa a l’INS Terrassa- es tracta d’una iniciativa de la Generalitat dirigida als i les alumnes de 3er d’ESO dels 1.120 centres públics i concertats de Catalunya.

En l’àmbit d’actuació de MútuaTerrassa, les sessions formatives les duen a terme llevadores de les unitats d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i les infermeres del Programa Salut i Escola (PSiE). En aquest sentit, al llarg de l’entrevista, Mercè Tarragó i Mònica Ventura van explicar les particularitats de la iniciativa i dels tallers que actualment estan duent a terme a diversos centres educatius del poble sobre equitat menstrual.

Al llarg d’aquest curs, les llevadores de l’ASSIR de MútuaTerrassa, juntament amb les infermeres del SIE, han abastat al voltant d’una quarantena d’instituts dels municipis de referència en els quals presten els seus serveis, després d’haver format part de la prova pilot que es va dur a terme a finals de l’any passat.

Es tracta d’una iniciativa promoguda pel Departament d’Igualtat i Feminismes que també compta amb la participació del Departament d’Acció Climàtica, d’Educació, Salut i Alimentació i Agenda Rural.

Sentir l’entrevista sencera:
https://www.olesaradio.cat/embed/podcast?id=olesaradio_podcast_1369&mid=olesaradio_podcast_1369_podcastmarker_4