Quina atenció tindré durant el part no medicalitzat?

Amb l’objectiu de millorar la qualitat en l’assistència al part natural, i per tal d’oferir una atenció més personalitzada i menys medicalitzada en el procés fisiològic del part, des del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, juntament amb el Servei de Pediatria, hem elaborat aquesta informació destinadada a les gestants, amb un risc baix o mitjà i amb un bon control obstètric, i a les seves parelles sobre el que els podem oferir. En el cas de les gestants amb nivells de risc alt, caldrà individualitzar cada cas.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia ofereix l’atenció al part, mantenint en tot moment la idea que un part sempre és un procés fisiològic i, per tant, respectant que una gestant pugui manifestar les seves necessitats i preferències. Així, proporcionem a la parella tota la informació necessària sobre cadascuna de les accions que s’hagin de prendre durant el procés i intentem sempre mantenir la seva intimitat. Un dels nostres objectius principals és evitar l’intervencionisme innecessari, però, per damunt de tot, el més important per a nosaltres és la seguretat de la gestant i del nadó. Per tant, considerem que l’especialista que atén el part és qui ha d’aplicar el seu criteri en cada moment.

Partint d’aquests conceptes, la parella que vulgui fer-ho pot manifestar lliurement les seves preferències durant el part.