La Dra. Silvia Miguela explica a la Xarxa d’Emissores Locals les conseqüències en termes de fractures dels accidents amb patinets elèctrics


Tal i com vam donar a conèixer en passades edicions del BreuScience, el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l'HUMT ha desenvolupat un estudi prospectiu observacional que va concloure que els accidents amb patinet elèctric impliquen fractures en un 36% dels casos. Es tracta d'un treball prospectiu observacional que analitza la incidència i la gravetat dels accidents amb els esmentats vehicles i que va despertar l'interès mediàtic d'alguns mitjans.

En aquest sentit, la Dra. Silvia Maria Miguela Álvarez, adjunta al servei de COT i coordinadora de l'estudi, va ser convidada a participar al magazín "Connectats" de la Xarxa d'Emissores Locals del passat dimecres, 16 de març. En el transcurs de l'entrevista va explicar que el treball recull els 137 pacients accidentats amb VMP que, entre l'1 de gener i el 31 de desembre del passat 2021, van ser atesos al servei d'Urgències de l'HUMT.

També va fer referència a la localització de les lesions i va especificar que l'estudi evidencia que les més freqüents es localitzen a les extremitats superiors (29%) seguides de les extremitats inferiors (25%). Els traumatismes cranioencefàlics va detallar que suposen un 15,5% dels casos, les lesions de caire toràcic un 4%, les de pelvis un 1,5% mentre que les de columna representen un 1%. I també va destacar que en un 24% dels casos van presentar més d'una localització anatòmica.

La Dra. Miguela també va explicar a l'audiència que, donada la gravetat de l'accident, en un 12,5% dels casos va ser necessària l'activació del Codi Politraumàtic i que dos d'aquests pacients van requerir ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI). També va matissar que en 12% del total d'accidentats van necessitar tractament quirúrgic. En el transcurs de l'entrevista, l'experta també va referir-se a la incidència dels accidents en termes de gènere així com a l'estada hospitalària que van requerir els accidentats.

Finalment, gràcies a les dades facilitades per la Policia Local de Terrassa relatives a les circumstàncies dels accidents, la Dra. Miguela també va posar en relleu que dels 137 accidentats, un 87,6% es van lesionar com a conductors del VMP i un 12,4% com a acompanyants, vianants o conductors d'un altre vehicle. I també va referir-se a l'ús del casc, tot explicant que només un 19,7% dels conductors en duien i que només un 9% dels accidentats disposaven d'assegurança específica per a patinets elèctrics.

Sentir l'entrevista sencera: "Últims podcasts disponibles"- dimecres 16 març, 16h (minut 14)
https://www.cugat.cat/programes/connectats