El servei de Neurocirurgia de l’HUMT coorganitza la XIV edició de les jornades sobre tractament quirúrgic de la patologia de columna

Els dies 24 i 25 de novembre se celebrarà, al Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, una nova edició de les jornades sobre el tractament quirúrgic de les malalties de la columna: artritis reumatoide espondilitis i DISH. Es tracta d’una trobada que enguany arriba a la catorzena edició i està organitzada pel servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa (ALTHAIA).

La reunió se centrarà en la deformitat cervical i és previst que aplegui els experts en aquesta patologia vertebral de Catalunya i d’altres comunitats d’Espanya. El Dr. Marcel Garcia Bach, cap del servei de Neurocirurgia de l’HUMT n’és el director -juntament amb la Dra. Núria Selga d’Althaia- i el Dr. Isaac Cardiel, adjunt al mateix servei n’és un dels codirectors. El Dr. Edgar Casajuana, també adjunt, i el Dr. Carles Toledano, resident, són la resta de professionals del servei en qüestió que intervindran com a ponents a la trobada.

Més d’una trentena de professionals són els que donaran forma al programa de la reunió, la qual s’esdevindrà en el transcurs de dues jornades. Al llarg de la primera s’abordarà la deformitat cervical i s’exposaran alguns casos clínics. En el marc d’aquesta primera jornada intervindrà el Dr. Garcia Bach, el qual parlarà sobre el tractament quirúrgic del vertigen d’origen cervical i el Dr. Cardiel, en aquest cas per tractar sobre la prevenció de la deformitat iatrogènica.

En el transcurs de la segona s’esdevindran tres taules centrades en l’artritis reumatoide, l’espondilitis anquilopiètica i DISH així com la patologia de columna -des d’un enfocament nueorquirúrgic versus traumatològic-. És en aquesta tercera on participaran el Dr. Casajuana i el Dr. Toledano, en aquest cas per compartir mites i realitats sobre la figura del neurocirurgià i el traumatòleg en termes de tractament de la patologia dels nervis i els ossos en la columna vertebral.