Laura Puertas i Raquel Lacueva reben els Premis a la millor comunicació i millor cas clínic al 5è Congrés de la SICCOT

Els passats dies 5 i 6 de maig es va celebrar el 5è congrés de la Societat Infermera Catalana en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, SICCOT, en el que van participar les infermeres de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HUMT.

“Prevalença de desnutrició en pacients ingressats amb fractura proximal de fèmur al nostre hospital” va rebre el premi com a millor comunicació oral del congrés. Aquest estudi, presentat per la Sra. Laura Puertas, infermera gestora de la Unitat de Traumatologia Geriàtrica, corrobora que els resultats obtinguts sobre la prevalença de desnutrició dels pacients ingressats amb fractura de fèmur a l’HUMT, entre 2016 i 2019, són similars als publicats en estudis similars. A més, s’identifiquen factors relacionats amb aquesta patologia i es compara l’estada hospitalària i la mortalitat segons el grau de desnutrició.
Les autores són: Laura Puertas Molina, Verónica Gil Romero, Montserrat Ibarra Rubio i Núria Lleixà Méndez

Amb el cas clínic “Fasciotomia secundària a síndrome compartimental agut a l’extremitat inferior esquerra”, la Sra. Raquel Lacueva, infermera de COT, va recollir el premi al millor cas clínic del Congrés. Es tracta d’un treball que descriu les cures d’infermeria realitzades a un pacient de 22 anys portador de guix per fractura de peroné que fa un síndrome compartimental. També es remarca la importància del treball en equip multidisciplinari, així com la planificació de cures d’infermeria de forma individualitzada i les dificultats afegides durant l’època de la pandèmia on el pacient es trobava més làbil emocionalment.
Les autores són Raquel Lacueva Luque, Laura Puertas Molina i Carmen Luque Luque

En el transcurs del Congrés també va intervenir la Sra. Carme Nicolás Herrerias, Cap d’Àrea de Projectes Assistencials, que va intervenir a la taula: “La seguretat del pacient: Visió professional vs experiència personal”, conjuntament amb la Sra. Glòria Pont Casals, Cap d’Atenció al Client de l’Hospital de Campdevànol i Xavier García Balda, Director de Qualitat de l’Hospital de Palamós.
El lliurament del guardons van estar a càrrec del Sr. Francesc Zamora Carmona, President del Comitè Científic del 5è Congrés SICCOT i la Sra. Carme Burgas, Vicepresidenta del Comitè Científic del 5è Congrés SICCOT.

Durant la cloenda, la Sra. Carme Burgas va fer entrega del relleu per a l’organització del proper congrés, al mes de maig 2023, a la Sra. Anna Cabasés Estopa, Cap d’infermeria de l’Àrea d’hospitalització Quirúrgica i servei de Crítics de l’HUMT.