Nou curs d’Atenció al pacient Politraumàtic

El politraumatisme és la primera causa de mort en les primeres quatre dècades de vida. A més, un de cada tres pacients amb politraumatismes greus queden amb una incapacitat severa. Pel que la seva assistència es considera com una necessitat urgent. De fet, la forma d'actuació inicial amb aquest tipus de pacients per part dels professionals sanitaris influeix en el pronòstic final (augmentant o disminuint la morbimortalitat).

Es tracta d'una situació que requereix no només una ràpida i adequada actuació, sinó també una formació especialitzada i actualitzada per evitar el menor nombre possible de conseqüències negatives per al pacient, així com mesures per augmentar la seva qualitat de vida.

Per aquest motiu, el propers dies 17 i 18 de maig es posa en marxa el nou curs d'Atenció al pacient politraumàtic. Es tracta d'una formació de 9 temes que combina una part online amb una altra de presencial, on es tracten diferents parts del cos que es poden veure afectades i les possibles complicacions que poden sorgir, cures i com s'ha d'actuar. El curs també inclou un apartat específic per als traumatismes pediàtrics.

El curs està organitzat pel comitè d'Atenció al Pacient Politrumàtic i el serveis que han intervingut en la realització d'aquest curs són Anestesiologia, Traumatologia, Radiodiagnòstic, Cirurgia, Neurocirurgia, Medicina Intensiva, Urgències i Pediatria.