El Dr. Xavier Urquizu acosta la menopausa a l’audiència del “Connectats”

El magazín radiofònic d’actualitat i entreteniment “Connectats”, produït per la Xarxa d’Emissores Locals, va entrevistar el passat dimecres, 25 de maig, al Dr. Xavier Urquizu -adjunt al servei d’Obstetrícia i Ginecologia- per aprofundir en l’etapa de la vida en la que la menstruació desapareix definitivament: la menopausa.

Preguntat per la periodista i conductora del programa Carme Reverte, el Dr. Urquizu va referir-se als principals símptomes associats així com als canvis físics i emocionals que se’n deriven. En aquest sentit va explicar que tot i que és un procés biològic natural, els esmentats canvis poden afectar el benestar de la dona i va detallar que alguns canvis en l’estil de vida poden ajudar a fer front a la nova etapa amb un bon estat de salut i una actitud positiva.

En el transcurs de l’entrevista també va referir-se també a altres aspectes com l’edat més freqüent en la qual s’acostuma a presentar la menopausa i va especificar que si es presenta abans dels 40 anys s’anomena menopausa prematura i si es dona a partir dels 55, menopausa tardana. Finalment també va esmentar el paper i la tasca que realitzen els Serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva en termes d’acompanyament de la dona en aquest període.

Sentir l’entrevista sencera:
https://www.cugat.cat/programes/connectats