TV3 convida a l’HUMT a compartir el seu coneixement sobre el vaginisme


El Telenotícies Migdia del passat dilluns, 31 de maig, va emetre un breu reportatge sobre el vaginisme, una patologia força invisibilitzada que -segons les estadístiques- afecta el 5% de les dones tot i que els experts asseguren que podrien ser moltes més ja que sovint es viu des del silenci o la vergonya.

En aquest sentit, des de TV3 van aproximar-se a aquesta malaltia a través del Dr. Oriol Porta, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT i President de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia i la Dra. Núria Pérez, adjunta al servei de Rehabilitació.

Ambdós especialistes, els quals aborden la patologia de forma multidisciplinar, van referir-se a la conveniència de tractar-la des de diferents vessants per tal d'oferir un tractament eficient. En aquest sentit, el Dr. Porta va explicar que des de l'HUMT es treballa amb una consulta específica per oferir a les pacients totes les possibilitats terapèutiques existents.

Per la seva banda, la Dra. Pérez va detallar que la voluntat d'aquest treball conjunt és detectar l'origen del vaginisme i posteriorment valorar i implementar el tractament més adient com fisioteràpia, infiltracions locals, punció seca o toxina butolítica.

Veure el reportatge sencer:
https://www.ccma.cat/324/vaginisme-una-malaltia-invisibilitzada-que-impedeix-la-penetracio-o-posar-se-un-tampo/noticia/3101599/

El magazín Planta Baixa també se'n fa ressò:

El mateix dia, el magazín matinal Planta Baixa també va abordar el tema del vaginisme. En aquest cas també van comptar amb les aportacions del Dr. Porta. En aquest cas va referir-se, entre altres, a la necessitat que els professionals tinguin formació sobre la patologia en qüestió per tal de contribuir a fer-la aflorar i poder aportar solucions fonamentades a les pacients que la pateixen.

Veure el reportatge sencer:
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/planta-baixa/vaginisme-vaig-odiar-el-sexe/video/6103432/