L’HUMT se suma a la commemoració de la setmana mundial de la continència


Entre els dies 21 i 27 de juny l'Associació de Pacients d'Incontinència ASIA va organitzar la Setmana Mundial de la Continència amb la voluntat de visibilitzar aquesta problemàtica i ajudar a tots els pacients que la pateixen a millorar la seva qualitat de vida. L'HUMT, en tant que centre vinculat a l'esmentada associació des del seu naixement -el passat 2012-, es va voler sumar a la commemoració i ho va fer mitjançant la Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia General i el Servei de Ginecologia i Obstetrícia.

En aquest sentit, el passat dimarts 22 de juny el Dr. Oriol Porta, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia, va aportar tot el seu coneixement en matèria d'incontinència postpart en una intervenció que va realitzar en el marc d'un webinar sobre el paper de l'Atenció Primària en aquesta problemàtica.

Per la seva banda, la Dra. Arantxa Muñoz, cap clínic de la Unitat de Coloproctologia, va participar l'endemà dimecres en un altre webinar, centrat en aquest cas en la importància de la infermeria en el servei de cirurgia i emmarcat en el rol que desenvolupa aquest disciplina en l'acompanyament del pacient amb incontinència.

A banda del paper de l'Atenció Primària i el de la Infermeria, el programa commemoratiu també va contemplar l'abordatge del maneig de la incontinència des de la Farmàcia Comunitària, la conveniència d'una perspectiva multidisciplinar del trastorn des de l'òptica de la Rehabilitació i la Fisioteràpia així com el rol del pacient.

En el marc de la Setmana Mundial de la Continència, l'Hospital Universitari de La Princesa de Madrid va organitzar també la II Jornada d'Incontinència Anal, a la qual hi va intervenir la Dra. Muñoz i va parlar sobre la neuroestimulació de les arrels sacres així com amb l'aportació i discussió de casos clínics.

Més de dues dècades al servei del pacient amb incontinència
L'HUMT compta amb una llarga trajectòria en el tractament de pacients amb incontinència i disposa d'una Unitat de Coloproctologia específica que atén a aquests pacients de forma integral. Aquesta -de la qual també en forma part el Consorci Sanitari de Terrassa- és pionera en el tractament de la incontinència fecal mitjançant neuromodulació i avalada per una trajectòria de més de vint anys. Mitjançant l'anomenat "circuit d'alta resolució", a la primera visita el pacient rep les exploracions complementàries més importants per diagnosticar el trastorn i a la segona es planteja el tractament. A més, hi ha múltiples alternatives terapèutiques per tractar la incontinència i l'HUMT compta amb totes elles.