Els professionals del servei de Ginecologia i Obstetrícia referents en ecografia del sòl pelvià

El Dr. Jordi Cassadó, coordinador del Servei de Ginecologia i responsable de la Unitat d'ecografia del sòl pelvià, va intervenir com a docent en dos cursos i com a director del workshop en ecografia del sòl pelvià, que aquesta setmana s'ha dut a terme a l'HUMT.
L'ecografia del sòl pelvià s'ha convertit en els darrers anys en un instrument de primer ordre tant per al diagnòstic com per al control del tractament de les disfuncions de Sòl pelvià, això provoca que els professionals dedicats a aquesta patologia són cada vegada més conscients de les possibilitats que ofereix l'ecografia. La unitat d'ecografia del Sòl pelvià del nostre centre és referent en la tècnica d'ecografia del sòl pelvià a banda de les múltiples aplicacions tant en el camp quirúrgic com de tractament de patologies.El passat 7 de febrer a l'Hospital Universitario Ramon y Cajal de Madrid, va tenir lloc el 2n taller d'ecografia del sòl pelvià, on el Dr. Jordi Cassadó va exercir com a coordinador i ponent. En el transcurs de dit taller va presentar les ponències: El múscul elevador del anus i Control ecogràfic de malles.


Aquesta setmana s'han celebrat dos cursos formatius, el primer d'ells en el nostre centre i organitzat pel servei de Ginecologia sota el títol Workshop on Pelvic Floor Ultrasound. Es tracta d'una formació teòrica i pràctica amb un grup reduït de persones, fet que permet que tots els assistents puguin fer un aprenentatge molt enriquidor. Les formadores del curs han estat Dr. Jordi Cassadó, Dra. Eva Huguet, Dra. Anna Carmona i Dra. Gemma Bosch.


Per una altra banda el segon curs portava per títol: VIII curso internacional de Cirugía de Incontinencia Urinaria y Suelo Pélvico, que forma part del pla de formació continuada el Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic San Carlos i de la Universitat Complutense de Madrid. El Dr. Jordi Cassadó ha participat com a docent en les sessions de cirurgia en directe, en concret en l'Estudi ecogràfica avançat 2D/3D UHD de prolapse compartimental con tècnica V-SRI (GE HEALTHCARE).Cursos de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia dirigits a residents

El Dr. Jordi Rodríguez i la Dra. Núria Baras van intervenir al Curs Actualització en càncer d'endometri, organitzat per la Secció Catalana de Ginecologia Oncològica i Patologia Mamària de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia i dirigit a residents, com a tutor i membre de la unitat de càncer ginecològic, el primer, i metge resident, la segona. La Dra. Baras va presentar de la primera taula de Càncer endometri tipus I ( Cas clínic): Factors de risc/protectors, diagnòstic i estadificació ( ECO TV vs RMN), factors addicionals de mal pronòstic, grups de recidiva, seguiment post- tractament.En el mateix marc el passat 7 de febrer, la societat Catalana de ginecologia i Obstetrícia va organitzar el curs en el Maneig de la Massa Annexal Benigne, on el Dr. Oriol Giménez, metge resident del nostre centre i la Dra. Gemma Escribano, metge adjunta i tutora, va presentar Diagnòstic precoç? Què fem actualment