El servei de Ginecologia i Obstetrícia participa en el IX Congrés Nacional de Sòl Pelvià de la SEGO

El Dr. Antoni Pessarrodona, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia, el Dr. Jordi Cassadó, coordinador clínic del mateix servei i les Dres. Carmen Parrilla i Alejandra González, metgesses residents del mateix servei, van participar la setmana passada al IX Congrés Nacional de la Secció de Sòl Pelvià de la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) que es va celebrar a Santander.
El Dr. Cassadó, a banda de formar part del Comitè Científic, va participar el primer dia a la "taula d'avaluació de sòl pelvià" com a ponent. Es tracta de la taula inaugural del congrés i va abordar el tema de les decisions clíniques basades en l'ecografia de sòl pelvià.

Paral·lelament, el Dr. Pessarrodona va actuar com a moderador d'una sessió de cirurgia en directe i va operar una incontinència d’orina recidivada amb la tècnica de TVT. Per la seva banda, la Dra. Parrilla també va intervenir al congrés amb una ponència relativa a l’existència de factors epidemiològics, clínics o ecogràfics amb l’aparició d’urgència miccional en pacients amb prolapse genital. I hi va presentar una comunicació excel·lent, igual que la Dra. Alejandra Gonzalez, que també va presentar-hi un pòster.

Fruit de l'augment de consciència sobre la problemàtica de les lesions de sòl pelvià, en les últimes dècades el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT ha modificat la seva manera de fer tocologia, sempre amb la premissa protegir el sòl pelvià. En aquest sentit, ha estat i és percussor en aquest canvi de tendència a nivell de l'estat espanyol, fa més de 20 anys que practica l'ecografia de sòl pelvià com a mecanisme per diagnosticar aquestes patologies i és pioner en la recerca de les aplicacions dels ultrasons a terra pelvià.