El Dr. Pablo Garcia Manau participa a la XXVI Jornada Catalana de Diagnòstic Prenatal Ecogràfic

El Pius Hospital de Valls, conjuntament amb la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i l’Ajuntament de Valls, van organitzar el passat 16 de març, a la Masia Bou de Valls, la XXVI Jornada Catalana de Diagnòstic Prenatal Ecogràfic, a la qual van assistir professionals de tot el territori.

Durant la jornada el Dr. Pablo Garcia Manau, metge resident de 4rt any del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa va presentar la ponència “Hipòxia fetal en gestació gemel·lar”, dins de la primera sessió de presentació de casos clínics.

El cas presentat explica una possible complicació de les gestacions gemel·lars monocorials i biamniòtiques (una placenta i dues bosses) que veiem de manera molt infreqüent. Consisteix en el que s’anomena “septostomia espontània” i que es tracta del trencament de la membrana que separa les dues bosses. Aquesta complicació implica un canvi important de maneig i pronòstic d’aquestes gestacions.