El tractament dels miomes uterins amb la tecnologia HIFU al 1r Joint Meeting mundial d’ablacions per ultrasons

El Dr. Jordi Rodríguez, metge adjunt del servei de Ginecologia i coordinador de la unitat de miomes, va presentar en el transcurs del 19th International Symposium of ISTU i el 5th European symposium of EUFUS l’experiència de la unitat de miomes en el tractament de miomes uterins amb la tecnologia HIFU a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Al llarg dels 11 anys que la tecnologia HIFU es fa servir per al tractament de miomes, la unitat ha tractat determinats tipus de miomes que probablement sense HIFU haurien requerit de cirurgia i amb aquesta tècnica s'ha aconseguit reduir-los. Gràcies a HIFU un total de 55 dones han pogut aconseguir un embaràs (18 de les quals tenien història prèvia d'infertilitat) amb un total de 43 naixements que no van presentar problemes de desenvolupament ni complicacions durant el postpart o la lactància.

Aquest congrés, que es va celebrar a la Universitat de Barcelona el passats dies 10, 11 i 12 de juny, va aplegar gairebé 400 professionals de tots el món que van tractar temes com el tractament no invasiu de tumors de pàncrees, fetge, pròstata, úter, ossos i músculs, etc, així com la patologia del sistema nerviós central com el tremolor essencial i altres.Com també el progrés i avenços d’aquestes tècniques no invasives i innovadores i dels resultats obtinguts en el tractament dels pacients.