El servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT aborda a Canal Terrassa la gestació i els naixements en temps de Covid-19

Ja fa 9 mesos de l'inici de la pandèmia i han començat a néixer els primers infants gestats durant el confinament. Per conèixer com han viscut els professionals de la ginecologia aquesta realitat sobrevinguda, com l'han encarat les llevadores a nivell de puerperi i com han respost les gestants, Canal Terrassa es va desplaçar fins a l'HUMT i avui mateix n'ha emès un reportatge.


La Dra. Mar Pallarols explica que davant dels casos de gestants positives, des del servei se les tranquil·litza mitjançant un seguiment més proper i freqüent i sobretot amb una contenció emocional, ja que la majoria d'elles solen ser asimptomàtiques o presenten una simptomatologia molt lleu. Per la seva banda, la llevadora Marta Jiménez exposa que en cap cas s'ha optat per separar les mares positives dels seus nadons i que, amb les mesures pertinents, poden continuar alletant als seus infants ja que cap societat científica indica que pugui ser perjudicial.


El reportatge es complementa amb el testimoni de la Laura López, una infermera de la planta d'oncologia de l'HUMT que ha donat a llum recentment i que bona part del seu embaràs va coincidir amb la pandèmia. Malgrat les adversitats del context, ella es mostra positiva i convida a totes les noies que es plantegin ser mares a no posposar la seva decisió.


Veure el reportatge sencer: https://terrassadigital.cat/comencen-a-neixer-els-primers-nadons-gestats-en-ple-confinament/