Destacat paper del servei de ginecologia en diferents congressos nacionals

El Dr. Jordi Cassadó, va participar el passat 28 de setembre, al recinte modernista de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau, a la I jornada Sol Pelvià i Part, organitzada per la Societat Catalana de Ginecologia - Secció Sol Pelvià, de la que el Dr. Cassadó és el president.

El Jordi Cassadó va presentar la ponència: És el primer part vaginal el determinant per desenvolupar una patologia del sòl pelvià?. També hi van ser presents el Dr. Oriol Giménez que va presentar dins de comunicacions excel·lents: Repercussió de l'episiotomia en el sòl pelvià en el part espontani, i la intervenció de la Dra. Alejandra Gómez, que va presentar el pòster: Relació entre l'àrea de el hiatus urogenital i la recidiva del prolapse genital.

Van coincidir en el temps la jornada de residents de ginecologia que es va celebrar en aquesta ocasió a Sitges, i que també va comptar amb la presència del Dr. Jordi Cassadó que va tractar el tema del diagnòstic i enfocament de la incontinència urinària en la dona madura.


30 congrés de la SEGO - secció d'ecografia obstètrico-ginecològica
Els dies 4, 5 i 6 d'octubre va tenir lloc a Toledo el 30 congreso Nacional de la Sección de ecografia obstétrico-ginecológica de la Sociedad Española de Ginecología y Obstetricia, en el servei de ginecologia del nostre hospital va tenir una significativa representació.

El Dr. Jordi Cassadó va exercir com docent d'un taller i va presentar la ponència sobre Estudio ecográfico multicéntrico de prevalencia de la avulsión del músculo elevador del ano en el parto vaginal. Resultados del estudio PAMELA (prevalencia de avulsión del músculo elevador del ano).
Així doncs també van participar el Dr. Jordi Rodríguez amb la comunicació oral: Tratamiento HIFU de placenta íncreta totalmente retenida: caso clínico; el Dr. Oriol Giménez i la Dra. Alejandra González.

Congrés nacional de llevadores
Per una altra banda un equip de llevadores van assistir al II Congreso APROMAP i el XVII congreso nacional de la FAME a Oviedo, en el que van presentar 4 pòster:

  • Papel de la matrona en una consultoría de lactancia especializada en el manejo de problemas, defensat per l'Anna Pérez i la Irene Lorente.
  • Perfil y comportamiento reproductivo de las mujeres atendidas en el programa de interrupción voluntaria del embarazo de Terrassa, defensat per l'Olga Ezquerro, Mercè Tarragó i Engràcia Coll
  • Otra educación sexual es posible, defensat per la Saioa Serra, LLIR de segon any.
  • Intervención e-Health para mejorar la salud mental perinatal durante el embarazo, defensat per la Marta Jiménez