Marta Jiménez publica un article a la revista BMC Nursing

Ella és la coordinadora de llevadores de les ASSIR d’Atenció Primària

Aquest mes de setembre la revista BMC Nursing ha publicat l'article "Study protocol for improving mental health during pregnancy: a randomized controlled low-intensity m-health intervention by midwives at primary care centers", que forma part de la tesi doctoral de la coordinadora de llevadores de les ASSIR, Marta Jiménez.

Es tracta d'un estudi prospectiu, aleatoritzat i controlat en paral·lel de dos braços en el que s’estan reclutant a 70 dones que estan entre la setmana 12 i 14 d'embaràs. L'objectiu de l'estudi és implementar una intervenció de baixa intensitat mitjançant IVR centrada en dones embarassades amb problemes lleus i moderats d'ansietat i depressió per millorar la seva salut mental, des de l'etapa inicial de l'embaràs. Aquesta proposta es portarà a terme en diferents Centres d'Atenció Primària. El protocol posa a prova l'efectivitat d'una intervenció basada en l'evidència (e-health), en aquest cas dirigida per llevadores i dissenyada específicament en aquest estudi per a dones embarassades. El resultat d'aquest estudi permetrà conèixer si una intervenció de baixa intensitat amb RVI es capaç de millorar els simptomes d´ansietat i depressió lleu i moderada en dones gestants i per tant millorar la salut durant l'etapa perinatal de les dones i els seus nadons.

Els autors de l'article són:
Marta Jimenez Barragan, Amparo del Pino Gutierrez, Jorge Curto Garcia, Olga Monistrol Ruano, Engracia Coll Navarro, Oriol Porta Roda i Gemma Falguera Puig