L’ARA aproxima el sòl pelvià a les seves lectores mitjançant l’expertesa del Dr. Jordi Cassadó


Sota el títol "La valoració del sòl pelvià de la dona, cabdal", el passat dissabte 2 d'abril l'edició paper del diari ARA va publicar un article sobre la conveniència de fer una prevenció adequada per tal de preservar aquest conjunt de músculs i lligaments ubicats a la base de la pelvis de les dones.

Per conèixer totes les particularitats d'aquesta part del cos especialment vulnerable durant l'embaràs i el part, el mitjà va recórrer al Dr. Jordi Cassadó, coordinador assistencial del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT i reconegut expert en l'aplicació de l'ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià.

En aquest sentit, el Dr. Cassadó va referir-se al fet que, malgrat la prevalença de disfuncions en aquesta zona és força elevada, costa tenir-ne dades exactes ja que moltes dones no acudeixen a la consulta dels especialistes per vergonya o perquè ho acaben vivint com una conseqüència indissociable al fet d'haver gestat.

Preguntat específicament pel paper de l'ecografia de sòl pelvià, el Dr. Cassadó explica que certament es tracta d'una eina que ha aportat molt coneixement sobre els motius pels quals s'originen les patologies de la zona, els factors de risc associats i contribueix també a prescriure'n el millor tractament amb la màxima precisió diagnòstica.

Llegir l'article sencer