El Servei de Ginecologia participa en el XI congrés de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia

Els passats dies 14 i 15 de d'octubre va tenir lloc el XI congrés de la societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia, on el servei del nostre hospital ha presentat tres ponències, quatre comunicacions elevades a ponència i dos vídeo pòsters, un dels quals ha estat premiat com el millor. Enguany, a causa de la situació actual, els participants van seguir el congrés de forma telemàtica.



El Dr. Oriol Porta, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'HUMT i president de la SCOG (Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia) va donar la benvinguda a tots els participants i va donar pas a la primera taula sota el títol: "L'EDAT IMPORTA: SER MARE A CATALUNYA". En aquesta taula hi van participar el Dr. Jordi Cassadó, amb la ponència: "Part i sòl pelvià: els anys pesen?" i la Dra. Eva López, que va presentar: "Cribratge prenatal".


Una de les taules del congrés es va centrar en Covid-19 i Obstetrícia i Ginecologia on es van exposar una sèrie de ponències en relació a com ha afectat la Covid a les gestants i la pandèmia en l'organització dels serveis. En aquesta línia es va centrar la ponència del Dr. Porta, que portava per títol: "La transformació de la Ginecologia durant la pandèmia de Covid-19".



També hi van comptar amb la participació de la Dra. Eva Huguet, membre del comitè organitzador del congrès, que va moderar la taula "Càpsules d'actualitat", unes vídeo ponències breus sobre temes d'actualitat en Ginecologia i Obstetrícia.


En el marc de les presentacions de les comunicacions en van destacar quatre, on les autores són tres de les residents del nostre servei. La Dra. Núria Baras va presentar: "Cribratge prenatal pre i post introducció del DNAff: anàlisi de la nostra experiència" i "Neurectomia del nervi ilioinguinal: tractament del dolor crònic post-cesària"; la Dra. Ana Paula Vélez va presentar: "Riesgo de aparición de trastornos en el desarrollo neurocognitivo en hijos de madres con diagnóstico de diabetes gestacional"; i, per últim, la Dra. Andrea Domènech que va presentar la comunicació: "L'impacte de la cirurgia laparoscòpica del prolapse sobre el hiat urogenital". La Dra. Andrea Domènech, com a primera signant, va ser també guardonada amb el premi al millor vídeo-pòster per un treball sobre el cerclatge cervical per via laparoscòpica.