La conversa d’aquest mes del cicle “Dijous de Mútua” se centrarà en l’increment de casos de Tuberculosi

Es va celebrar el darrer dijous d’abril, dia 27, a partir de les 18h

El passat dijous, 23 de març, es va donar el tret de sortida a una nova edició del cicle “Dijous de Mútua”, una iniciativa divulgativa sobre temes mèdics d’actualitat que tan bona acollida ha tingut a la ciutat i que compta amb una trajectòria de 21 edicions. La conversa inaugural va abordar l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient i va anar a càrrec de Josep Rull, director del Compromís Verd de MútuaTerrassa.

La segona conversa -la qual es va celebrar dijous, 27 d’abril- portava per títol “Augment dels casos de Tuberculosi” i va anar a càrrec del Dr. Xavier Martínez Lacasa, Cap clínic del servei de Medicina Interna de l’HUMT. Igual que la passada edició, va esdevenir a les 18h a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa.

L’expert va conversar amb el periodista Marc Redorta i en referència al contingut, va tractar sobre l’increment de la incidència de la Tuberculosi -especialment des de la pandèmia de la Covid-19- així com els reptes pel que fa a la dificultat del maneig de la malaltia derivada de la resistència als medicaments i a la dificultat de tractaments. En el transcurs de la conversa el Dr. Martínez Lacasa també va tractar les particularitats d’aquesta malaltia tant prevalent i que presenta una mortalitat força elevada.

Tal i com ja vam avançar, el calendari d’enguany contempla un total de 7 converses. Els continguts s'han treballat en base a la percepció social dels temes que més interès poden generar entre el públic així com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. En aquest sentit, les properes converses abordaran les temàtiques següents: el trastorn límit de la personalitat i les autolesions (maig), el dia del part (juny), la recuperació de l’olfacte (setembre), la psoriasi i la sexualitat (octubre) i les al·lèrgies respiratòries infantils (novembre).

Si us la vau perdre, la podeu recuperar al perfil d'instagram de MútuaTerrassa



Més de dues dècades de “Dijous de Mútua”
El cicle “Dijous de Mútua” es van iniciar el passat 2002 amb la voluntat d’aproximar temes mèdics d'actualitat i, vint-i-una edicions després, ha aconseguit consolidar-se i mantenir aquesta essència divulgativa i de proximitat. Des de llavors s’han dut a terme 110 conferències -amb una assistència mitjana d’una cinquantena de persones- en les que hi han intervingut més de 140 professionals de l’entitat.

Al 2016 van començar a retransmetre’s telemàticament, fet que va representar un salt qualitatiu ja que cadascuna va arribar a una mitjana de més 1.000 persones i va registrar al voltant de 700 visualitzacions dels vídeos. Durant el 2020 el cicle es va veure alterat per la pandèmia i es va reprendre fa dues edicions amb un nou format: els “Dijous de Mútua online”, el qual ha tingut una molt bona acollida ja que la mitjana de persones a l’abast ha estat de 262.568 i les visualitzacions de prop de 51.000. Aquesta nova fórmula es va materialitzar través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa i la incorporació de la modalitat de conversa entre un professional de l’entitat.