L’equip de genoll del Servei de Traumatologia inicia un programa de cirurgia sense ingrés en intervencions del lligament encreuat anterior

L’equip de genoll del servei de traumatologia, integrat pels Dr. David Mateu, Dr. Daniel Haro i Dr. Josep Lluís Cabré ha iniciat, aquest mes de febrer, un programa de cirurgia sense ingrés en pacients intervinguts del lligament creuat anterior amb la cooperació i coordinació amb el Servei d’Anestèsia (Dra. Marga Novellas), la Unitat del Dolor Agut (Sra. Neus Pàrraga), el Servei de Fisioteràpia i Rehabilitació (Dra. Mercè Torra i Sra. Montse Gumà) i el servei d’Hospitalització Domiciliària.


Mitjançant una analgèsia multimodal, es consegueix que el pacient pugui ser donat d’alta de l’hospital el mateix dia de la intervenció. Aquesta analgèsia inclou un bloqueig del nervi femoral post-operatori immediat i una bomba elastomèrica, la qual és un dispositiu que acumula diferents fàrmacs analgèsics que es van difonent al pacient per via endovenosa les primeres 24 hores. Passades aquestes hores, l’equip d’hospitalització domiciliària s’encarrega de retirar aquesta bomba al mateix domicili del pacient i s’inicia l’analgèsia amb fàrmacs orals. En el mateix post-operatori immediat i abans de marxar cap a casa, el pacient ja rep les directrius i instruccions per realitzar diferents exercicis per la recuperació i rehabilitació del genoll. Aquest programa serà aplicat, aproximadament, a un gruix de 30 pacients a l’any.