La unitat d’Ortogeriatria referent en la fractura de maluc


El passat dia 8 de març va tenir lloc a la Sala de conferències de l’Edifici de les Corts de Castella Lleó la Jornada d’Ortogeriatria, sota el lema: “Compartint millores”.

L’experiència de la Unitat d’Ortogeriatria del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa es va realitzar en dues ponències. La primera dins de la taula Fractura de maluc: situació actual, sota el títol: Temps quirúrgic: com millorar? Hip attack. En aquesta ponència es va oferir una visió crítica sobre la demora per a la intervenció quirúrgica dels pacients amb fractura de maluc per fragilitat i es van explicar les estratègies de millora basades en l’evidència actual i en l’estudi multicèntric Hip Attack, que pretén respondre una de les grans preguntes del món de la traumatologia “És la demora per a la intervenció quirúrgica un factor de risc independent de mortalitat després d’una fractura de maluc?

La segona intervenció va tenir lloc a la taula Mobilització precoç en fractures de maluc, sota el títol: Control del dolor: preoperatori i postoperatori. Bloqueig iliofascial. Analgèsia en la gent gran. En aquesta ponència es van transmetre les idees més innovadores en el maneig del dolor preoperatori. Difonent la reproductibilitat, eficàcia i seguretat del bloqueig iliofascial.