La Dra. Inma Puig de la Bellacasa ha fet una estada al Pulvertaft Hand Centre

La Dra. Inma Puig de la Bellacasa, metge adjunta del servei de Traumatologia i membre de la Unitat de ma i extremitat superior de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa ha tingut l’oportunitat de fer una estada d’un mes al Pulvertaft Hand Centre a Derby. Es tracta d’un dels centres pioners en cirurgia de la mà a Europa i centre de referència del Sud d’Anglaterra. La unitat de ma està formada per 11 especialistes (traumatòlegs i cirurgians plàstics) junt amb 20 fisioterapeutes de la ma, a més de l’equip d’infermeria i personal administratiu.

Els 6 residents i fellows roten cada 6 mesos seguint un programa estatal. Des del punt de vista acadèmic, l’exigència en formació és forta, essent obligat acreditar-se un cop han acabat l’especialitat per a ser contractats com a adjunts de qualsevol servei. En el nostre medi existeix el títol europeu de cirurgia de la mà acreditat per la Societat Europea FESSH que la doctora va assolir al 2015.

Ha participat a quiròfan 2 o 3 dies/setmanals, veient i contrastant diferents tècniques d’artroscòpia i cirurgia oberta del carp, cirurgia en pacients traumàtics i microcirurgia, tenint l’oportunitat de participar al camp quirúrgic. Els dies que estaven a la consulta externa li permetien discutir les indicacions i complicacions dels casos que es presentaven amb especialistes de llarga trajectòria i experiència. També va poder impartir una xerrada en la sessió docent mensual sobre inestabilitats carpianes.

És evident que una rotació externa d’un especialista sènior en un centre de referència d’aquest nivell és un sensor de qualitat d’un servei quirúrgic, que ens acosta a l’excel·lència i dóna sentit a la nostra feina. L’experiència ha estat altament gratificant i profitosa tant per la Dra. Puig com per a tot el servei de COT.