El Dr. Lluis Font participa en dues jornades sobre patologia sèptica

La Unitat de Patologia Sèptica de l'Aparell locomotor va participar de la ma del Dr. Lluis Font-Vizcarra, metge adjunt del servei de COT de nostre hospital i vocal de sèptics de la Societat Espanyola de Fixació Externa i Cirurgia Reconstructiva del Aparell Locomotor (SEFEX-CR) al congrés que dita societat va celebrar el passat dia 28 de març, a Murcia.


La presentació, que portava per títol: "Clau intramedul·lar cimentat com alternativa a la fixació externa en infecció osteoarticular", va formar part de la taula rodona de Patologia sèptica. Tècniques recontructives i amputacions, moderada pel Dr. Eduardo Melendreras.


El Dr. Font va parlar sobre l'experiència de la UPSAL (Unitat de Patologia Sèptica de l'Aparell Locomotor) en la utilització de claus folrats amb ciment amb antibiòtic com alternativa a la fixació externa en la infecció osteoarticular. El nostre centre és un dels referents estatals en la utilització d'aquests dispositius "hand made", gràcies a la tècnica descrita i transmesa pel Dr. Matamala.


Per una altra banda, el Centre d'Innovació 3M, a Madrid, va acollir, el passat 29 de març, la Jornada de "HIGHLIGHTS" del Consens Internacional d'Infeccions Musculoesquelètiques, amb l'objectiu d'apropar als professionals mèdics implicats en el maneig de la infecció musculoesquelètica les conclusions més representatives que es van concretar en el 'Consens Internacional sobre Infeccions Musculoesquelètiques'. Experts de tot el món es van reunir una setmana al Ronthman Institute de Philadelphia per aconseguir plasmar en un document de consens els criteris desenvolupats durant els quatre anys anteriors i elaborats d'acord amb els principis de la medicina basada en l'evidència.



Durant el transcurs d'aquesta jornada, on van poder comptar amb la presencia de professionals amb un gran prestigi internacional com el Pf. Parvizi (USA), el Dr. Pere Foguet (UK), el Pf. Gehrke (Alemanya)...etc., es va presentar la traducció al castellà del document, traducció en la que havia participat el Dr. Font, qui durant la jornada va abordar aquelles preguntes més controvertides o complexes.


Així doncs, a banda de participar a la taula rodona: el més destacat de maluc i genoll, conjuntament amb el Dr. Kjærsgaard-Andersen, Dr. Guerra, Dr. Sousa, Dr. Foguet i Dr.Puig, va moderar conjuntament amb el Dr. Foguet el taller sobre recanvi en 1 temps vs dos temps.