El Dr. Jorge H. Nuñez publica un article al portal digital Spinal news International

Ell és metge adjunt de la Unitat de Columna del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

El portal digital Spinal News Internactional ha publicat, aquest mes de setembre, un article sginat pel Dr. Jorge H Nuñez, metge adjunt de la Unitat de Columna, en referència a un estudi sobre el consentiment informat en les intervencions de columna, que el mateix doctor ha publicat recentment a la revista European Spine Journal i la Revista Espanyola d'Ortopèdia i Traumatologia (RECOT). A més l’estudi va guanyar el 3r lloc d'una competició que va tenir lloc durant el 59è congrés de la SECOT (Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia).

Sota el títol: “Informed consent is a critical process for patients and physicians alike in spinal surgery”, el Dr. Nuñez posa de manifest que, tot i que el consentiment informat és un procediment important i necessari abans de la cirurgia de columna, gairebé el 40% dels es van sotmetre a cirurgia sense llegir el document de consentiment informat ni ser conscients dels riscos que suposa el procediment.

Una altra troballa important d'aquest estudi va ser que el 39,1% dels pacients no eren conscients dels riscos quirúrgics inherents al seu procediment. Tot i que alguns pacients prefereixen confiar en el seu cirurgià en lloc de ser informats sobre totes les possibles complicacions de la seva operació, la confiança en el metge no pot anul·lar el dret del pacient a decidir quins riscos per a la salut estan disposats a assumir.

Només els pacients més joves i els que tenien un nivell d'educació superior van buscar informació addicional sobre la seva cirurgia. Gràcies als avenços tecnològics, els pacients tenen accés a una gran quantitat d'informació mèdica diversa. A més, estan més implicats en el procés de presa de decisions en comparació amb dècades anteriors quan es basaven principalment en l'opinió del seu metge.

El Dr. Nuñez destaca la importància de la presa de decisions compartida entre metge i pacient. Per tant, és vàlid qüestionar quina és la responsabilitat del metge a l'hora d'operar algú que no entén la seva intervenció quirúrgica, així com la responsabilitat del pacient de voler entendre la seva intervenció quirúrgica i què està signant en el consentiment informat. Perquè hi hagi una bona comunicació, cal que hi hagi un bon transmissor i un bon receptor.

Us deixem el link de l’article perquè conegueu tots els detalls
https://spinalnewsinternational.com/informed-consent-is-a-critical-process-for-patients-and-physicians-alike-in-spinal-surgery/