La unitat d’Extremitat superior participa al XV congrés de la SECHC

El passat 8 de març, va tenir lloc el XV congrés de la SECHC (Sociedad Española de Cirugía del Hombro y Codo) on la unitat d’Extremitat Superior va realitzar una presentació oral i un pòster.

La presentació oral, que portava per títol: Hemiartroplàstia de colze en fractures d’húmer distal: la nostra experiència, va anar a càrrec del Dr. Jordi Salvador, que va presentar l’experiència sobre les fractures agudes d’húmer distal tractades amb hemiartroplàstia de colze.
Les fractures d’húmer distal no reconstruïbles mitjançant osteosíntesi, segueixen el tractament de l’artroplàstia total del colze com una alternativa, però les complicacions associades i l’afluixament de la mateixa, fa que l’hemiartroplàstia de colze sigui una alternativa per a pacients seleccionats. Els autors de la ponències són el Dr. Jordi Salvador, la Dra. Saioa Quintas, la Dra. Inma Puig de la Bellacasa, el Dr. Pablo Castillón, el Dr. Javier Abarca i el Dr. Francesc Anglès.


El Dr. Pablo Castillón, Dr. Jordi Salvador, la Dra. Inma Puig, la Dra. Saioa Quintas, el Dr. Javier Abarca i el Dr. Francesc Anglès van presentar al congrés el pòster, amb el títol: Fractura complexa peri-empelt d’húmer proximal tractada mitjançant osteosíntesis i al·loempelt estructurat endomedul·lar. Es tracta d’un cas clínic d'una pacient de 70 anys, que va patir una fractura metàfiso-diafisària d’húmer esquerre, tractada inicialment mitjançant enclavat endomedul·lar anterògrad, tancat amb enforrellat a nivell proximal i distal. Es presenten les complicacions del cas i la solució del mateix en el context d’ostopènia severa mitjançant un empelt estructurat de peroné.


Podeu llegir els abstracts de les ponències en aquest enllaç