Qui som i què fem?

Infermeres d'Atenció Primària i Comunitària

L’atenció que du a terme la infermera familiar i comunitària està orientada a les persones al llarg del seu cicle vital, així com al seu entorn natural i a les famílies i comunitats amb les quals es relaciona. Per tant, tenim cura de la salut i el benestar de l’usuari, alhora que fomentem l’autocura i l’autogestió de la malaltia.

Referents de Benestar Emocional

El Referent de Benestar Emocional Comunitari, fa promoció i prevenció en salut emocional, amb actuacions grupals per pal·liar el malestar emocional, acompanyar i donar suport i reduir l'aïllament social. Les seves accions es dirigieixen principalment a totes les persones que puiguin patir angoixa, baix estat d'ànim, soledat, falta d'hàbits saludables, baixa autoestima, esgotament del cuidador, gestió emocinal, estiguin en un procés de dol, etc.

Voleu saber més? Entreu al nostre espai

Dietistes - Nutricionistes

Les Dietistes - Nutricionistes són professionals, amb titulació universitària, expertes en alimentació, nutrició i dietètica. L'objectiu de les seves intervencions comunitàries són millorar la salut dels usuaris, promoure hàbits alimentaris saludables i prevenir i tractar malalties associadess a una mala alimentació, especialment entre els col·lectius que més ho necessiten.

Voleu saber més? Entreu al nostre espai

Fisioterapeutes comunitaris

Els fisioterapeutes treballaran algunes de les patologies més freqüents del sistema de salut, com són els dolors vertebrals (lumbàlgies i dolors cervicals); també el mal de genoll o de maluc crònic; el dolor d’espatlla; o altres patologies articulars cròniques.

Una bona atenció i un bon suport dels fisioterapeutes, des de l’atenció primària, pot estalviar molt patiment als pacients i alleugerir molta pressió assistencial sobre la resta de professionals dels CAP. Entre les activitats que desenvoluparan hi ha activitats per promoure i millorar l’autonomia de la població, així com per prevenir la discapacitat, tractant afeccions musculoesquelètiques cròniques de baixa complexitat.

Voleu saber més? Entreu en el notre espai

Higienistes bucodentals

Els primers beneficiats de l’atenció dels higienistes bucodentals a la primària seran els infants de fins a 14 anys, les dones embarassades, la població amb discapacitat, pacients sota determinats tractaments sanitaris i persones en risc de vulnerabilitat social. Entre altres coses, l’higienista dental fa activitats de prevenció i promoció de la salut bucodental, així com seguiment i tractament preventiu de càries i patologia periodontal de baixa complexitat als CAP i a la comunitat. Aquest especialista s’integrarà a les unitats d’odontologia, formades fins ara per odontòlegs de primària i tècnics auxiliars en cures d’infermeria.