L’entitat celebra l’acte d’acollida dels nous residents

A principis d’aquesta setmana, entre dilluns 30 i dimarts 31 de maig, es va donar la benvinguda als nous residents de l’entitat. Són un total de 56 els que enguany han triat MútuaTerrassa (tant l’Hospital Universitari MútuaTerrassa -HUMT- com l’Atenció Primària) com a entitat per a desenvolupar-hi la seva formació. Igual que en anys anteriors, són 27 les especialitats acreditades i 2 unitats docents multiprofessionals en les quals començaran a adquirir la seva experiència professional.

L'esmentat període formatiu serà d'entre 4 i 5 anys -en funció de l'especialitat- i en el cas de les llevadores i d'infermeria d'atenció familiar i comunitària, el termini formatiu serà de 2 anys.

Presencialitat i proximitat: trets propis de l’acte d’acollida

Tradicionalment, l’entitat celebrava -a la Sala d’Actes de l’Edifici Docent- l’acte d’acollida i benvinguda dels nous residents però les circumstàncies sobrevingudes de la pandèmia de la Covid-19 van obligar a reconvertir-lo -les dues darreres edicions- en un acte telemàtic. Enguany s’ha recuperat el format presencial propi d’aquesta jornada i en el transcurs dels esmentats dos dies s’ha celebrat novament a l’Edifici Docent de l’entitat.

En aquest sentit, el dilluns la Dra. Montse Llordés, cap d’Estudis de la Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa va donar la benvinguda als 16 residents que van optar per l’Atenció Familiar i Comunitària. Plegats van visualitzar un audiovisual de presentació dels diferents Centres d’Atenció Primària (CAP) amb el propòsit de poder efectuar l’elecció del centre on duran a terme la seva residència.

Dimarts va ser el torn dels 40 residents que han escollit la Formació Sanitària Especialitzada a l’HUMT. En aquest cas, la benvinguda va anar a càrrec de la Dra. Yolanda Cuesta, gerent de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, el Dr. Alejandro de la Sierra, director de Docència de l’HUMT, el Dr. Baltasar Sánchez, cap d’Estudis de Formació Sanitària Especialitzada de l’HUMT i la mateixa Dra. Llordés. Acte seguit van intervenir diversos residents representants de diferents especialitats amb l’objectiu de donar-los la benvinguda i encoratjar-los per aquest nou període professional de la residència.

En el transcurs de la setmana han dut a terme la formació d’acollida i se’ls hi ha proporcionar la informació relativa a l’itinerari formatiu, la guia de la Unitat Docent o la de supervisió d’Urgències, entre d’altres.