El servei de Cirurgia General i Digestiva participa a la XXIII Reunió Nacional de Cirurgia

El servei de Cirurgia General i Digestiva de l'HUMT ha participat a la XXIII Reunió Nacional de Cirurgia que tingut lloc els passats 9, 10, 11 i 12 de novembre a A Coruña.


En aquest marc la Dra. Salvadora Delgado, directora mèdica de l'àrea quirúrgica i cap del servei de Cirurgia General i digestiva del nostre centre, ha participat al Simpòsium Lunch Metronic amb la comunicació: Impacto económico de la fuga anastomótica en cirugía del recto.

En la sessió de comunicacions orals i vídeos de mama, la Dra. Itziar Larrañaga, coordinadora de la unitat de Mama, paret abdominal i endocrí, va participar com a moderadora d'aquesta i va intervenir en un taller com a formadora.

Així mateix va moderar la taula de col·laboració Humanitària: Cirurgia de la dona en països de renda baixa, un escenari diferent. La Dra. Itziar Larrañaga, a més es coordinadora del Grup de Col·laboració Humanitària de la Asociación Española de CirujanosPer una altra banda, dins de les comunicacions orals en cirurgia esofagogàstrica es va presentar El índice preoperatorio Neutrófilos/linfocitos se comprota como factor pronostico independiente incluso en pacientes con complicacions postoperatorias tres resección curativa por càncer gástrico. Els autors són: Tur-Martínez, Jaume; Rodríguez-Santiago, Joaquin; Pérez-Romero, Noelia; Puértolas-Rico, Noelia; Hernández, Laura; Delgado-Rivilla, Salvadora.