Que fem a la Unitat de cirurgia esofagogàstrica?

La Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica tracta tota aquella patologia relacionada amb les alteracions de l'esòfag, l'estómac i de l'intestí prim. Des d'aquesta unitat realitzem l'estudi i es planteja el tractament quirúrgic, si és necessari, de qualsevol malaltia que afecti al tracte digestiu superior. La unitat també tracta les afeccions benignes i les que es deriven de tumoracions.


Quines patologies es tracten?
Símptomes tan freqüents com la tos, la regurgitació, el mal alè, les cremors, etc... sovint són fruit d’una gran varietat de disfuncions de l'esòfag que requeriran d'un estudi dirigit per la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica.

En el grup d’alteracions benignes de l'esòfag, trobem malalties molt prevalents en la població com és l’Hèrnia de Hiat i la Malaltia per Reflux Gastroesofàgic. Els pacients que les pateixen requereixen la realització de proves tant d'imatge com de funcionament motor per determinar quin tractament quirúrgic específic necessitaran.


A més de la patologia benigna, poden aparèixer diferents tipus de tumoracions en el tracte digestiu superior. En moltes ocasions, la simptomatologia inicial és molt inespecífica, apareixent únicament en forma d’anèmia, de dificultat per tolerar aliments o fins i tot d’una sensació d'astènia o cansament. Però l'aparició d'aquests símptomes ha de ser motiu de consulta a una unitat especialitzada per a la realització d'una sèrie de proves que finalitzen en un diagnòstic precís.

A la nostra unitat, tota la patologia tumoral es discuteix en un comitè multidisciplinari per obtenir un diagnòstic rigorós i per consensuar el tractament més adequat. El comitè es regeix pels protocols nacionals i internacionals més actualitzats, oferint tractaments multimodals en els quals s'inclouen, no només la cirurgia, sinó també la combinació amb tractaments de quimioteràpia i radioteràpia, en el cas d'estar indicats en aquell pacient.

Un equip de reconegut prestigi
La Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica està constituïda per una equip de professionals amb gran coneixement en l'estudi i valoració d'aquest tipus de malalties. A més, compten amb una gran experiència en totes les tècniques quirúrgiques mínimament invasives necessàries per al seu tractament.

EURECCA

El projecte EURECCA (acrònim en anglès d'European Registry of Cancer Care) ha estat creat amb el propòsit d'avaluar les diferències i intentar establir normes destinades a millorar la qualitat i els resultats en el prnóstico del càncer gàstric. El nostre equip va ser un dels centres precursors d'aquest grup, a l'any 2013.

En molts països, els registres de càncer són ocasionals, en alguns són obligatoris i finançats amb recursos públics, i en altres, no hi ha registres. Aquest fet pot limitar la fiabilitat a l'hora de comparar les dades, però també pot crear un precedent per a aquells amb una informació menys completa per millorar els seus processos.

El projecte EURECCA va començar amb l'avaluació dels resultats dels pacients amb càncer colorectal i va incloure aquells països amb registres nacionals i aquells amb auditories nacionals facilitades per associacions d'especialistes. Després d'un acord sobre el tipus de dades que havien de registrar-se, va ser possible demostrar variacions detallades en la manera de presentar-se la malaltia, en els mètodes diagnòstics, en el tractament i en els seus resultats.

  • Unitat d'obesistat i Cirurgia bariàtrica

    L’obesitat requereix d’un tractament a llarg termini i en el que intervinguin diferents professionals. Això ha fet que hagi passat a considerar-se una malaltia crònica i que cal gestionar des d’un punt de vista …Llegir més