El tractament de la incontinència fecal, protagonista a l'Espai Salut del Món Terrassa

Fer pedagogia sobre la conveniència de cuidar la nostra salut i conèixer més a fons algunes de les patologies i trastorns més prevalents és l'objectiu de la col·laboració entre MútuaTerrassa i l'Espai Salut del Món Terrassa. Son múltiples les col·laboracions que els professionals de l'entitat han dut a terme darrerament en l'esmentat espai i actualment hi ha intervingut la Dra. Arantxa Muñoz, cap clínic de Cirurgia Colorectal de l'HUMT, per abordar el tractament de la incontinència fecal.

En el transcurs de l'audiovisual explica què és aquest trastorn, la prevalença que té, la seva afectació més elevada entre les dones o els símptomes associats. En aquest sentit, comenta que són múltiples i molt variats però precisa que provablement el més freqüent és la necessitat d'haver de córrer cap al lavabo.

L'experta també fa referència als factors de risc -antecedents obstètrics, cirurgies anals o rectals, trastorns neurològics o congènits, etc- així com als tractaments disponibles actualment per tractar-la: la modificació de la dieta, els fàrmacs, lavatives, taps anals i d'altres mesures de barrera; la rehabilitació anal i del sòl pelvià o les cirurgies reconstructores i tractaments de neuromodulació.

Finalment, la Dra. Muñoz també menciona l'Associació de pacients amb incontinència Anal (ASIA) que es va crear a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa l'any 2012 amb l'objectiu de dur a terme una tasca de divulgació i atenció als pacients que tenen aquesta patologia.
Veure l'Espai Salut:
https://monterrassa.cat/espai-salut/video-el-tractament-de-la-incontinencia-fecal-201295/