La Unitat de Coloproctologia de l’HUMT, present al III Fòrum d’Experts d’aquesta especialitat promogut per l’Hospital Universitari Cruces de Bilbao

La Dra. Arantxa Muñoz, cap clínic de la unitat. va intervenir-hi juntament amb altres experts de l’àmbit nacional

A finals del passat mes de març el Servei de Cirurgia General i l’Aparell Digestiu de l’Hospital Cruces de Bilbao va organitzar la tercera edició del Fòrum d’Experts en Coloproctologia i la Dra. Arantxa Muñoz, cap clínic de la Unitat de Coloproctologia de l’HUMT, va ser convidada a participar-hi juntament amb tres especialistes més d’aquest àmbit.


En el seu cas va abordar la patologia del sòl pelvià i va referir-se a l’organització d’un gabinet de sòl pelvià, va parlar també sobre el diagnòstic i l’algoritme terapèutic de la incontinència fecal així com al seu tractament conservador i va exposar tots els seus coneixements relatius a l’esfinteroplàstia en termes d’indicacions i tècnica quirúrgica.

També hi van intervenir el Dr. Blas Flor, cap de la secció de Coloproctologia de l’Hospital Universitari Politècnic La Fe, el Dr. José Noguera Aguilar, cap del servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari A Coruña i el Dr. Xavier Serra, cap del servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari Parc Taulí.

A més, el dia previ a la celebració del fòrum, la Dra. Muñoz va participar en una trobada interna amb els professionals de la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital Cruces -dirigida pel Dr. José María García- en el transcurs de la qual els hi va poder traslladar, en un format més reduït, tot el seu coneixement i experiència en matèria de coloproctologia.