Nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Rubí

Rubí ja compta amb un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP), obert les 24h i els 365 dies de l'any. Es tracta d'un espai ubicat a les dependències del CAP Rubí, situat al carrer Prat de la Riba, 20 i que dona cobertura a gairebé 90.000 persones. El CUAP té una entrada independent per la part posterior (pati interior) de l'edifici.

Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal i ha permès atendre amb millor resolució les urgències COVID i no COVID de baixa i mitjana complexitat, evitant desplaçaments a les urgències dels hospitals.

CUAP Rubí
El nou dispositiu compta amb 6 boxs d'observació, 1 box d'aturades i 4 consultes (una d'elles per fer el triatge). S'hi poden fer analítiques i radiografies les 24 hores.

Fins ara el CAP Rubí comptava amb un Punt d'Atenció Continuada (PAC) obert les nits i els caps de setmana, però l'obertura del CUAP implica que hi ha un equip específic de professionals i boxs disponibles per atendre les urgències durant les 24 hores, els 365 dies de l'any.

L'atenció es porta a terme d'acord amb la gravetat del pacient, segons els criteris de priorització i classificació del sistema. Així doncs, les visites es realitzen en funció de la gravetat i no per ordre d'arribada. L'atenció urgent dels problemes de salut de baixa i mitjana complexitat es resol abans als CUAP que a les urgències dels hospitals, on sempre tenen preferència els pacients amb urgències de risc vital.

El nou CUAP de Rubí se suma al CUAP de Sant Cugat del Vallès, obert a mitjans de desembre, i ajuda a completar el desplegament del Pla nacional d'urgències (PLANUC) al Vallès Occidental.

Centre d'Urgències Atenció Primària (CUAP) Rubí

Adreça:
Carrer de Prat de la Riba, 20-22, 08191 Rubí

Telèfon:
93 586 67 03
  • Com anar des de l’entorn del seu CAP fins al Campus MútuaTerrassa amb una mobilitat sostenible i eficient? (PDF 0.43 MB) Descarregar