Recomanacions per les famílies amb infants amb TEA per afrontar aquest període d’aïllament

La Unitat Terciària d’Alta Especialització en Trastorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha elaborat una guia amb consells i recursos

El confinament pot provocar alteracions als infants que presenten un Trastorn de l’Espectre Autista. Amb la voluntat d’ajudar a les famílies a afrontar aquest període d’aïllament, la Unitat Terciària d’Alta Especialització en TEA de l’HUMT ha preparat una guia molt complerta amb recomanacions i recursos diversos.

El document en qüestió recull aspectes informatius com mesures preventives del contagi del Covid-19 i d’altres de caire pràctic sobre els possibles ingressos hospitalaris dels infants amb TEA en l’actual context o les opcions de sortir al carrer i fer “passejos terapèutics”, tot plegat acompanyat sempre de les mesures legals pertinents.

La guia també aporta recursos per ajudar a les famílies a mantenir una estructura diària, elaborar un horari en format visual i aborda també com fer front a les alteracions greus de regulació emocional.
A més, hi ha un apartat específic sobre activitats propioceptives per afavorir l’organització sensorial a casa, activitats de tacte profund per ajudar als infants a calmar-se o activitats vestibulars que els ajuden a regular el seu sistema nerviós central.

El document aplega també recursos per ajudar als infants amb TEA quan presenten els següents perfils sensorials (hipersensibilitat auditiva, tàctil o buscador sensorial) així com un conjunt d’estratègies complementàries.

Finalment, la guia inclou una bateria de consells pel maneig de l’estrès dels progenitors i cuidadors.

  • Recomanacions per a les famílies de persones amb TEA #JoEmQuedoaCasa (PDF 0.65 MB) Descarregar
  • Recomendaciones para las familias de personas con TEA #YoMeQuedoenCasa (PDF 0.78 MB) Descarregar