Què heu de saber sobre l'artritis reumatoide

L'artritis reumatoide és una malaltia reumàtica que causa inflamació en les articulacions originant inflor, dolor i amb el temps poden deformar reduint la capacitat funcional. En algunes persones, el trastorn pot danyar diferents sistemes corporals, inclosa la pell, els ulls, els pulmons, el cor i els vasos sanguinis. Aquesta patologia produeix danys en els cartílags, ossos, tendons i lligaments de les articulacions. Més de 230.000 persones pateixen artritis reumatoide a Espanya, dels quals aproximadament el 10% no respon als tractaments disponibles ni a les teràpies existents.

Segons la Societat Espanyola de Reumatologia, cada any es diagnostiquen al voltant de 20.000 nous casos i el cost anual dels pacients amb aquesta malaltia supera als mil milions d'euros. La malaltia que més freqüentment afecta l'artritis reumatoide és a les articulacions petites de la mà, dits i carp, originant deformitats que generen un altíssim impacte funcional i estètic.

Aquesta patologia és un trastorn autoimmunitari que passa quan el sistema immunitari ataca per error els teixits del cos. A diferència del dany per desgast de la osteoartritis, l'artritis reumatoide afecta el revestiment de les articulacions i causa una inflor dolorosa que pot finalment causar l'erosió òssia i la deformitat de les articulacions.