La Dra. Mª Teresa Buongiorno comparteix el seu coneixement sobre Parkinson amb els oients del magazín radiofònic “Connectats”

Va ser entrevistada aquest dimarts, 11 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial del Parkinson

El magazín radiofònic “Connectats”, el qual s’emet diàriament a través d’una vintena d’emissores municipals adscrites a la Xarxa de Comunicació Local, va recórrer a la Dra. Ma Teresa Buongiorno -adjunta al servei de Neurologia de l’HUMT- per conèixer mes a fons l’esmentada malaltia.

Ho va fer el passat dimarts, 11 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial del Parkinson. En el transcurs de l’entrevista la Dra. Buongiorno va explicar com es pot descriure l’esmentada malaltia, va aclarir també si és més pròpia de la gent gran o pot aparèixer a qualsevol edat i va referir-se als principals símptomes associats. L’experta també va esmentar el diagnòstic més freqüent així com els tractaments que s’acostumen a emprar i consells preventius.

Sentir l’entrevista sencera (dia 11 d’abril, 17h, a partir del minut 21):

https://www.cugat.cat/programes/connectats


La malaltia de Parkinson a fons

És un trastorn degeneratiu del sistema nerviós central que té com a símptomes principals tremolor de repòs (a les mans, els braços, les cames i la mandíbula o el cap), rigidesa de les extremitats i el tronc, lentitud en els moviments i inestabilitat postural (deteriorament de l'equilibri). És crònica, progressiva i multisistèmica: els símptomes empitjoren amb el temps. A mesura que es tornen més pronunciats, les persones afectades poden tenir dificultat per caminar, parlar o fer tasques senzilles. En les etapes tardanes, freqüentment poden aparèixer complicacions com fluctuacions motores i no motores, discinèsies,trastorns cognitius i de la conducta, i també ofecs, pneumònia i caigudes que poden portar fins i tot a la mort. L'evolució dels símptomes és molt variable: pot durar vint anys o més, tot i que en algunes persones evoluciona més ràpidament. És el segon trastorn neurodegeneratiu més prevalent actualment i afecta pràcticament per igual dones i homes. Té més incidència en els països desenvolupats, possiblement a causa de l'exposició major a pesticides o altres toxines.