La Dra. Mª Teresa Buongiorno aprofundeix en la malaltia de l’Alzheimer al Diari Terrassa

És adjunta al servei de Neurologia de l’HUMT

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer, el passat 21 de setembre el Diari de Terrassa va publicar un reportatge monogràfic sobre aquesta malaltia. Amb l’objectiu de d’aportar-hi una veu experta sobre el tema en qüestió, des del mitjà van recórrer a la Dra. Maria Teresa Buongiorno, adjunta al servei de Neurologia de l’HUMT.

En el transcurs del reportatge la Dra. Buongiorno explica que actualment no es pot curar aquesta demència però que afortunadament és possible frenar el procés de deteriorament. L’especialista també aporta consells en termes preventius, els quals es complementen amb els que proporciona el Dr. Daniel Rodríguez, cap de la Unitat de Demències del CST.

A més, la Dra. Buongiorno també esmenta, en termes de tractament, dos fàrmacs sobre els quals està treballant la comunitat mèdica i que es confia que contribueixin a frenar els símptomes d’aquesta malaltia neurodegenerativa així com a reduir-ne la seva afectació. En aquest sentit, es mostra esperançada en què puguin arribar a Europa i es puguin començar a administrar l’any 2024.

Llegir la noticia sencera:
https://www.diarideterrassa.com/terrassa/2023/09/20/alzehimer-terrassa/