Primera experiència de teràpia larval a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa

Aquesta tècnica es realitza gràcies al treball conjunt amb el servei de Cirurgia Vascular i Farmàcia i la unitat del HAD

La teràpia de desbridament larval de les ferides s’ha demostrat efectiva per aconseguir un llit de la ferida en perfectes condicions de cicatrització.

Actualment hi ha un únic laboratori que en té la patent, amb registre com a medicament a Alemanya, i per tant a l’Estat Espanyol només està disponible com a medicació estrangera amb bosses de 50, 100, 200 o 300 larves (BioBag®) que arriba directament al Servei de Farmàcia.

Els serveis de Cirurgia Vascular, Farmàcia i la unitat d’Hospitalització a Domicili de l'HUMT s’han coordinat per aplicar per primer cop a Mútua Terrassa aquest tipus de teràpia en un pacient amb un úlcera vascular en un peu.

El pacient ha realitzat un mes de teràpia, utilitzant un total de 6 bosses de larves (inicialment de 50, després de 100 i de 200 larves), i s’ha aconseguit l’objectiu de desbridament que es desitjava. Aquestes bosses es canviaven quan les larves ja havien crescut el suficient per no tenir espai de mobilitat dins la bossa.

Adjuntem 2 fotos per veure les bosses de les larves