Professionals de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa participen en “Els matins PROA” i les Sessions científiques de la SCMIMC

Aquestes sessions va tenir lloc el dies 23 de febrer, 9 i 16 de març

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) conjuntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) van organitzar la tercera edició de la formació continuada “Els matins PROA”, amb la col·laboració de Menarini. La formació, adreçada a farmacèutics d’hospitals i d’atenció primària, està estructurada en cinc sessions de durada i en format webinar, en les que es van revisar les noves guies i recomanacions publicades al voltant dels programes d’optimització d’antimicrobians (PROA), traslladar les recomanacions a accions pràctiques i compartir experiències de pràctiques de reals portades a terme al territori.

En la primera sessió de cicle de formatiu, que va tenir lloc el dijous 23 de febrer, va intervenir la Dra. Esther Calbo, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, i el cap de l’Àrea del Medicament del Parc de Salut Mar, Dr. Santi Grau, que van abordar els programes d’optimització d’antimicrobians (PROA) i els documents de consens.

Així també el passat dijous 9 de març, es va celebrar la segona jornada formativa sobre els PROA i les urgències. En aquesta sessió, moderada per Aurora Fernández, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de l’Hospital Materno-Infantil de la Vall d’Hebron, va participar-hi Gemma Garreta, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.


Les Sessions Científiques de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC)
El passat dijous, 16 de març va tenir lloc una nova sessió de la SCMIMC, que es va centrar en la medicina personalitzada i de valor centrada en les malalties infeccioses, moderada per la Dra. Esther Calbo, cap del servei de Malalties Infeccioses. En aquest marc, va estar convidada la presidenta de la Comissió d’Humanització i Experiència Pacient i infermera de projectes, Carme Nicolàs, que va presentar L’experiència del pacient i la humanització de les malalties infeccioses.

També van intervenir-hi el Dr. Josep Maria Modol, Director assistencial del centre Germans Trias i Pujol i la Dra. Andrea Vergara Gómez, del servei Microbiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.