L'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha realitzat un taller de simulació amb un laboratori mòbil

Els professionals van poder realitzar pràctiques en laparoscòpia par procediments de cirurgia general, ginecologia, urologia i artroscòpies

El passat divendres, al pati de Garcia Humet 17, es va instal·lar el laboratori de simulació quirúrgica mòbil de Medical Simulator i VirtaMed, que ha realitzat la primera gira per diferents hospitals de València, Barcelona i Girona.

Els residents i adjunts que van poder probar els diferents simuladors, ja que aquests es manipulen igual que els pacients reals, usant instrumental real adaptat a la simulació, i permeten entrenar habilitats no tècniques com la col·locació de l'equip de quiròfan i la col·laboració entre membres de l'equip.

Winco Pro: simulador híbrid desenvolupat a Espanya per Medical Simulator per a l'entrenament d'habilitats bàsiques a laparoscòpia, enfocat cap a la certificació per assegurar unes competències mínimes en les tècniques quirúrgiques.

VirtaMed ArthroS™: simulador de realitat virtual d'artroscòpia.
VirtaMed LaparoS™: simulador de realitat virtual de laparoscòpia, tant per a procediments específics de cirurgia general com laparoscòpia ginecològica.
VirtaMed GynoS™: simulador que ofereix capacitació ginecològica integral en una única plataforma per l'entrenament en ecografia uterina, col·locació de DIU, transferència d'embrions i histeroscòpia.
VirtaMed UroS™: simulador de realitat virtual d'urologia per a la formació mitjançant simulació a RTUP, RTUV, cirurgia làser per a la HPB amb Làser de Tulio o HoLEP, i morcel·lació.