El magazín matinal "Rubí al Dia" entrevista novament al Dr. Pañart per tractar la situació sanitària a la ciutat

El passat dilluns, 1 de març, el magazín matinal "Rubí al dia" va convidar novament al Dr. Xavier Pañart, director del CAP Rubí MútuaTerrassa, al Dr. David Mérida, director del CAP Sant Genís i a la Dra. Rosa Jurado, directora del CAP Anton de Borja, per conèixer de primera mà la situació sanitària de la ciutat.

Igual que en ocasions anteriors, van fer una radiografia a nivell sanitari de Rubí. Van començar referint-se a l'estat de la campanya de la vacunació de la Covid-19. El Dr. Pañart va explicar que, com sempre, des del centre se cenyeixen a les directrius del CatSalut i va detallar que actualment s'estan vacunant a grans dependents i cuidadors i que ho estan fent tant al propi CAP com a domicili.

En aquest sentit, va fer un reconeixement a les famílies ja que "la logística de la vacuna Pfizer és complicada" en el sentit que, des que es preparen les dosis fins que s'administren ha de passar un temps concret, i per aquest motiu va agrair a totes les famílies que han fet els possibles per acostar-se fins al centre. Per administrar les vacunes a domicili, va explicar que munten "clústers" de 6 domicilis els quals són relativament propers entre ells i s'hi pot accedir a peu. "Les rebem dimarts a la tarda, i a partir de dimecres i abans de diumenge administrem totes les dosis disponibles".

Finalment, en referència a la campanya de vacunació, el Dr. Pañart també va comentar que s'estan vacunant a cuidadors formals i informals i que per quadrar tot aquest "trencaclosques" i no desestimar cap dosi, també opten per oferir les vacunes als pacients majors de 80 anys sempre amb el propòsit últim d'accelerar al màxim el procés d'immunització de la població. Tots tres directors van coincidir en que la capacitat de vacunació de la ciutat és directament proporcional al volum de vacunes que es reben.

Preguntats per la crida que havia fet la setmana anterior Amnistia Internacional sobre la desatenció a l'Atenció Primària, els tres directors van manifestar que malgrat s'han recuperat moltes visites que havien quedat ajornades durant els mesos més durs de la pandèmia, a nivell dels centres encara es deriven alguns efectes col·laterals i efectivament als professionals sovint encara els hi manca temps per poder tenir una cura més atenta i precisa dels pacients.

Sentir l'entrevista sencera:
https://www.radiorubi.fm/programs/entrevistes-rubi-al-dia/radiorubi_podcast_15255