El Servei Català de la Salut impulsa un segon cribratge intensiu contra la Covid-19 a Rubí

Les proves estaran adreçades a la població major de 16 anys usuària del CAP MútuaTerrassa
Es duran a terme els dies 9, 10, 11 i 14 de desembre a la Biblioteca Mestre Martí Tauler


Després de bon funcionament del cribratge intensiu realitzat a Rubí entre el 24 i el 27 de novembre, el Departament de Salut ha fixat una nova convocatòria massiva de proves a la ciutat en col·laboració amb MútuaTerrassa, l'Ajuntament, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i el Banc de Sang i Teixits. L'actuació s'emmarca en una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 basada en la intervenció comunitària, amb l'objectiu de poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquest cribratge preventiu es farà els dies 9, 10, 11 i 14 de desembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5). Està dirigit a la població de més de 16 anys de la zona que correspon al Centre d'Atenció Primària CAP MútuaTerrassa (Rubí 1). La Biblioteca estarà oberta de dimecres a divendres, de les 8.30 a les a les 20.30 h, per fer les proves PCR, que aniran a càrrec de professionals del Banc de Sang i Teixits. El dilluns 14 la Biblioteca també romandrà oberta en el mateix horari.

Des del CAP MútuaTerrassa s'enviarà un SMS a les persones candidates a participar del cribratge amb una proposta de data concreta, per tal d'intentar fer més àgil el procés i evitar al màxim possible les cues. Tots els missatges s'enviaran a principis de la setmana vinent. Les persones usuàries d'aquest centre que no rebin l'SMS i que siguin majors de 16 anys podran acostar-se igualment a la Biblioteca per fer-se la prova. Per facilitar el tràmit, és important que tothom porti la targeta sanitària. Els resultats de les PCR s'enviaran per SMS i es podran consultar també al portal La Meva Salut. Els casos positius seran contactes pel seu CAP, que en farà el seguiment oportú.

L’Ajuntament de Rubí col·labora en la difusió de les proves a través de cartelleria, mitjans corporatius i xarxes socials amb l’objectiu d'arribar a tota la comunitat per aconseguir la màxima participació possible. A més, persones voluntàries de Creu Roja donaran suport logístic al cribratge, com ja va passar en l'anterior, rebent la ciutadania, tenint cura del compliment de totes les mesures de seguretat i ordenant els accessos al lloc de les proves. De la seva banda, les agents pel civisme municipals
realitzaran tasques de sensibilització entre el veïnat de la zona d'influència del CAP MútuaTerrassa, per tal de traslladar-li la importància de sotmetre's a la PCR, i també participaran de la logística a la Biblioteca en algunes franges horàries.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris
en cada cas.