El Servei de Pediatria de l’HUMT, present a la 41ª jornada d’Urgències en Pediatria

Es va celebrar el passat 6 d’octubre a Manresa i va aplegar més de 120 professionals

Després de 4 dècades d’èxits i elevada afluència, el passat divendres, 6 d’octubre, l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa va organitzar la 41ª edició de la jornada d’Urgències en Pediatria. Es tracta d’un esdeveniment amb una dilatada trajectòria promogut pel Servei de Pediatria de la Fundació Althaia.

Enguany hi van prendre part més de 120 professionals de diferents punts de la geografia catalana, que es van trobar per compartir coneixements, intercanviar experiències i reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb l’atenció pediàtrica urgent.

La trobada va comptar amb prop d’una trentena de ponents, entre els quals algunes professionals del Servei de Pediatria de l’HUM. En aquest sentit, la Dra. Cristina Carreras (R4) va ser convidada a participar a la sessió de controvèrsies i va defensar la no determinació sistemàtica dels virus respiratoris.

L’apartat dels casos clínics també va comptar amb representació de l’HUMT. En aquest cas, les Dres. Mariona Videla i Maria Esperanza Martín van presentar dos casos. Sota el títol “Explorant el laberint diagnòstic: una febre perllongada, un nen viatger, i l’enigma dels quantiferons indeterminats”, aquest va ser exposat en format presentació i el segon, titulat “Enfermedad de Kawasaki, adenovirus, ¿o ambas?” es va presentar en format pòster.

Entre els assistents hi havia tant professionals mèdics com d’infermeria vinculats a les urgències pediàtriques. La inauguració va anar a càrrec de la Dra. Montserrat Domènech, directora assistencial d’Althaia, i la Dra. Sílvia Sánchez, cap del Servei de Pediatria.