El servei de Pediatria publica un article sobre l’ús de la PCR de bacteris atípics en el maneig d’infants amb PAC que acudeixen a Urgències

Va ser inclòs en el darrer número de la revista Pediatria Catalana del 2020 i ha comptat amb la col·laboració de Catlab

La Dra. Sandra Bustamante, adjunta al servei de Pediatria de l’HUMT, és la investigadora principal de l’article “Ús de la PCR de bacteris atípics en el maneig ambulatori de pacients amb pneumònia adquirida a la comunitat que acudeixen a urgències”, el qual ha publicat conjuntament amb la Dra. Elena May, el Dr. Emiliano Mora i el Dr. Roger Puig, professionals del mateix servei. La Dra. Ana Blanco, especialista en Microbiologia i Parasitologia de Catlab, també hi ha intervingut.

L’estudi en qüestió va ser publicat al darrer número de la revista Pediatria Catalana (corresponent als mesos de octubre – desembre del passat 2020) i té per objectiu descriure l’ús d’aquesta tècnica en el maneig ambulatori dels pacients pediàtrics amb PAC que acudeixen a urgències.

Es tracta d’un treball observacional, retrospectiu i descriptiu de pacients entre 0 i 14 anys que conclou que la PCR de bacteris atípics facilita el diagnòstic microbiològic ràpid i l’adequació de l’antibioteràpia, i, sobretot, evita l’excés de tractament amb macròlids a les urgències pediàtriques.

Llegir l’article sencer: http://pediatrcatalana.cat/view_document.php?tpd=2&i=16330