El País aborda les malalties respiratòries infantils de la mà del Dr. Felipe Thorndike

La secció “Mamas&Papas” del mitjà va recórrer al servei de Pediatria de l’HUMT per aprofundir-hi

El passat dimarts, 5 de setembre, El País va publicar un article relatiu a les malalties respiratòries en els infants i per conèixer-les amb més detall va entrevistar al Dr. Felipe Thorndike, adjunt al servei de Pediatria de l’HUMT i especialista en pneumologia infantil.

En el transcurs de l’article l’expert explica els motius que porten a que els infants siguin més susceptibles a les malalties que afecten a les vies respiratòries, es refereix també a la baixa gravetat a la que sovint van associades les esmentades afectacions i esmenta que les famílies solen accedir amb freqüència als CAPs i a Urgències tot i que la majoria de processos “podrien ser tractats sense necessitat d’anar al metge, mitjançant rentats nassals per la millora de la congestió o antitèrmics en cas de febre”.

El Dr. Thorndike també aborda el tema de les al·lèrgies respiratòries, posa de manifest que les més comuns són la rinitis al·lèrgica i l’asma al·lèrgica i detalla també que n’hi ha d’estacionals i d’altres més perennes. L’article es complementa amb les opinions del Dr. Nacho González, pediatra especialitzat en pneumologia pediàtrica.

Veure la noticia sencera:
https://psiquiatria.com/psiquiatria-general/errores-sucesivos-e-improvisacion-marcan-el-acceso-a-psiquiatria-infantil/