MútuaTerrassa comparteix coneixement amb la Societat Catalana de Pediatria en termes de sostenibilitat ambiental

L’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient va ser la temàtica abordada

El passat divendres, 27 d’octubre, Josep Rull, director del Compromís Verd de l’entitat, va ser convidat a participar en el marc de les activitats formatives de la Societat Catalana de Pediatria i l’Acadèmica de Ciències Mèdiques i de la salut amb el propòsit de traslladar l’impacte que l’activitat sanitària genera en el medi ambient. Va ser una sessió promoguda pel Grup de Treball de Salut Mediambiental Pediàtrica, coordinat pel Dr. Ferran Campillo i la Dra. Elena Codina.

La Dra. Adriana Giuliano, adjunta al servei de Pediatria de l’HUMT, especialista en nefrologia pediàtrica i membre de l’esmentat grup de treball, va realitzar una introducció relativa a la petjada de carboni. En aquest sentit, Giuliano va detallar -entre altres- que l’impacte del sector de la salut en la petjada de carboni és responsable d’entre un 3 i un 5% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

A continuació va intervenir Josep Rull i en el transcurs de la sessió es va referir als efectes directes i indirectes del canvi climàtic sobre la salut de les persones i, especialment, dels infants en tant que éssers més vulnerables. El director del Compromís Verd va abordar també les conseqüències del canvi climàtic en la seguretat i la qualitat d’atenció als pacients i, a tall d’exemple, va recordar que actualment una de cada sis morts al mon està relacionada amb els contaminants ambientals.

Rull també va aprofitar la seva ponència per posar en valor les múltiples iniciatives que s’han endegat des de MútuaTerrassa per abordar l’esmentada problemàtica i va fer una pinzellada als projectes de futur que es durant a terme amb la voluntat de contribuir a minimitzar l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient.